Home
Voorstellingen & kaartverkoop
De makers
De spelers
Historische figuren
Sponsors
Contact
STEUN 'PINCOFFS!'

PINCOFFS!

De mensen achter de voorstelling

‘Pincoffs!’ is een initiatief van toneelschrijver Willy Hilverda, saxofonist/componist Keimpe de Jong, regisseur/choreografe Mirjam Kroonenburg en pianiste/producente Marjo Boom.

 

Marjo BoomMarjo Boom studeerde piano aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) bij Lilly van Spengen en Istvan Hajdu. Daarna studeerde ze enige tijd in het buitenland bij Geza Anda en Vlado Perlemuter. Vervolgens was ze jarenlang werkzaam aan Codarts in Rotterdam als pianodocente.
Marjo speelde in verschillende muziek- en theaterproducties zoals Gaudeamusprojecten van Willem Noske en Jaap Geraerdts, in voorstellingen in de Rotterdamse Schouwburg en voor de Stichting Volkstheater en de Parade.
Ze geeft veel concerten, zowel solistisch als in ensembles. Met jazzpianist Paul Stark vormt ze het duo Double Deux.

 

ConstanceConstance van Duinen studeerde textiele werkvormen aan de lerarenopleiding in Rotterdam. Sinds de jaren tachtig werkt ze als beeldend kunstenaar, tapdanser en docent. Daarnaast is ze actief als organisator, programmeur, curator, projectleider van diverse culturele projecten.
Enkele voorbeelden:
Met Kees Vollemans maakte ze in 2005 de publicatie Het Steiger in Rotterdam met een expositie van het daarin afgedrukte beeldende werk in het Historisch Museum Schielandshuis Rotterdam. De publicatie kwam uit bij Uitgeverij 1001 te Amsterdam. Ze fungeerde als curator van een tentoonstelling over Chris Engels in het Curaçaos Museum te Willemstad, Curaçao. Ze was adviseur bij de tentoonstelling Monsters in de kinderkunsthal Villa Zebra Rotterdam.
Voor diverse theatergroepen ontwierp ze decors en kostuums, zoals voor Timbila, een muziektheatergroep uit Amsterdam. Ze schreef cultuureducatieve projecten voor het primair onderwijs bij Thieme/Meulenhoff en de SKVR.
Ze treedt op in haar eigen groep Met Constance als tapdanser. Ook heeft ze als programmeur/projectleider gewerkt voor o.a. de Danskaravaan, de Nederlandse Tapdansfederatie en het muziek/poëzieproject Fora de Hora.
www.constancevanduinen.nl

 

Willy HilverdaWilly Hilverda studeerde sociologie in Groningen. Ze schrijft toneelteksten en is schrijfdocente. In 1998 debuteerde ze als toneelschrijver met de monoloog ‘Saakje’ over haar Friese beppe Saakje Hilverda-Braaksma. Met regisseur Minnekus de Groot richtte ze theaterstichting Het Lage Licht op die in opdracht en uit eigen beweging toneelvoorstellingen maakt over vaak historische onderwerpen. Opdrachtgevers van Het Lage Licht zijn onder meer het Havenmuseum Rotterdam en Stadsarchief Rotterdam. In opdracht van Erfgoedhuis Zuid-Holland schreef ze monologen voor Willem van Oranje, Hugo de Groot en Spinoza.
Ook is ze een van de drijvende krachten achter de Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten.
www.willyhilverda.nl
www.hetlagelicht.nl
www.theaterwerkplaatsouwerotten.nl

 

Keimpe de JongKeimpe de Jong studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij vestigde zich in 1979 in Rotterdam waar hij workshops popmuziek ontwikkelde voor de SKVR. In de jaren tachtig en negentig dirigeerde hij het roemruchte gekke-projecten-orkest De Kweekbak en ging werken bij jeugdtheatergroep De Zwarte Hand.
Hij verzon en dirigeerde veel grote publieksevenementen waaronder het concert voor 1000 saxofoons, en de Floating Fanfare bij de opening van de Erasmusbrug met dertig harmonie-orkesten.
Hij schreef en speelde muziek voor voorstellingen van oa. het Hofplein Jeugdtheater, het RO theater, De Appel, en het Zuidelijk Toneel. Met acteur John Buysman maakte hij inmiddels twaalf biografische monologen over dichters, boksers, jazz-muzikanten en andere gewone mensen.
Keimpe de Jong is ook saxofonist in zijn eigen Surinaams-Nederlands orkest De Nazaten en hij is vaste dirigent van amateur-bigband Vals Plat, die ook de begeleidingsmuziek van ‘Ratten en Rode Huzaren’ zal verzorgen.
www.nazaten.nl
www.valsplat-deband.nl

 

Mirjam KroonenburgMirjam Kroonenburg studeerde aan de Akademie voor Kleinkunst en werkte jarenlang als jazzballetdocente bij de N7 Dance Company en vanuit daar bij de NCRV.
In 1998 werd ze werkzaam als dansdocente en choreografe bij de Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater en maakte ze producties met Paul van Ewijk, Frank Sanders en Daniel Cohen als regisseur.
Met haar bedrijf Kroonenburg Producties was ze als regisseur verantwoordelijk voor vele muzikale producties, zoals voor het openen van het Isala Theater en het Castellum Theater. In 2011 richtte ze de seniorentheatergroep Jong van Hart op, waarmee ze als regisseur ieder jaar een productie maakt. Dit jaar heeft ze met de Musical Kids uit Leidschendam-Voorburg de voorstelling ‘Minoes’ gemaakt.
www.kroonenburgproducties.com

 

 

Facebook
De meest actuele informatie vind je dagelijks op onze
facebook pagina!


twitter

 

Informatie: Mirjam Kroonenburg, tel. 06- 235 886 73 of e-mail: zandstraatrotterdam@gmail.com