Werkwijze

Aftasten
Iedere website wordt geheel door mijzelf ontworpen, ik werk dus niet met voorgeprogrammeerde templates. Uw door mij ontworpen website is dan ook uniek en geheel afgestemd op uw wensen qua sfeer, uitstraling en lay-out.

Voordat ik daadwerkelijk begin met het bouwen van een site, zal ik me verdiepen in het onderwerp waar deze over moet gaan. Ik wil wéten wat de opdracaftasten.....htgever beweegt, wat hij of zij wil met deze site, en, zeker niet onbelangrijk: wie de potentiële bezoeker is. Dat betekent dat we één, soms meerdere gesprekken hebben waarin ik deze dingen probeer uit te vinden. Zonodig kom ik langs. Om het onderwerp met eigen ogen te zien, de mensen erachter te leren kennen, de muziekband te aanschouwen en te horen, of een persoonlijke sessie te ondergaan.

Samen bepalen we de sfeer die de site moet gaan uitstralen: strak en zakelijk? Rustig en meditatief? Of juist lekker druk en op het eerste gezicht een beetje rommelig? Degelijk? Speels?Of lekker hip?

Misschien is er al een "huisstijl"; een folder, een embleem of logo waarbij ik aan kan sluiten met mijn ontwerp. Misschien heeft u al enkele websites op het oog die een beeld geven van de uitstraling die u verlangt. Dat kan mij een idee geven van wat de bedoeling ongeveer is. Voor de duidelijkheid: ik ga geen websites kopiëren of namaken. Maar alle vormgevers putten hun inspiratie natuurlijk óók uit het werk van anderen.
En misschien heeft u slechts een vaag - of nog helemaal geen - idee van de vormgeving of de inhoud van de site. Ook geen probleem. Ideeën heb ik te over en samen komen we wel tot een goed concept.

Vooraf bepalen we hoeveel en welke informatie op de site moet komen. Hoeveel pagina's de site gaat tellen bijvoorbeeld. Hoeveel tekst en illustraties de site ongeveer gaat bevatten. En hoe al die informatie het beste weergegeven kan worden.

Broeden
broeden......Vervolgens ga ik een poosje lopen broeden. Ik voel me een architect die een huis gaat ontwerpen. Moet het een overzichtelijke vierkamerflat worden, of een Victoriaans landhuis met meerdere verdiepingen en talloze kamers? En hoe vindt de bezoeker, eenmaal binnen door de voordeur, gemakkelijk zijn weg? Aan de hand daarvan bepaal ik de hoe de basis, de fundering, in elkaar moet gaan zitten.

Ik probeer allerlei dingen uit, verschillende lay-outs, zit oeverloos te zoeken naar en te spelen met mooie beelden of achtergrondjes. Foto's en illustraties te bewerken (veel achtergronden ontwerp ik zelf en zijn dus uniek). Ik pas en schuif, probeer diverse vormen uit, kleuren te bepalen en af te stemmen. Dit is het creatieve proces en eigenlijk het spannendste onderdeel. Hiermee ben ik doorgaans ook meerdere dagen, soms meerdere weken bezig (geen zorgen, dit zit allemaal bij de opdracht en prijs inbegrepen).

Uiteindelijk zal ik een of twee grove ontwerpen voorleggen die u online, achter uw eigen computer, kunt bekijken, en die u kunt becommentariëren.
Op basis van uw uiteindelijke keuze begin ik aan het eigenlijke bouwen van de website. Op dat moment sluiten wij een deal en niet eerder.

Bouwen
Het bouwen is, behalve een creatief gebeuren, ook vooral een technische aangelegenheid. En een precieziewerkje. Alles moet kloppen en passen (en niet alleen maar "op het oog" of op mijn eigen beeldscherm!), de site moet logisch "bouwen.....lopen", interne en externe links moeten werken. Uiteraard zal ik tussentijds het ontwerp voorleggen en uw commentaar of ideeën proberen te verwerken. De site gaat natuurlijk niet eerder het WereldWijde Web op dan wanneer u tevreden bent met het resultaat!

Wilt u meer weten over mogelijkheden, vul dan het contactformulier in op de pagina contact.