Vals Plat


Acht saxen, vier trompetten, twee trombones, oftewel een podium vol swingend en glimmend edelmetaal. Dat alles begeleid door een stevige, strakke ritmesectie. Twee zangeressen én een zanger die alledrie Van Wanten Weten maken de boel compleet:
Vals Plat!  Niet zomaar een big band. Noem het maar een MEGA-feestband!

Onder de bezielende leiding van dirigent  Keimpe de Jong – die overigens regelmatig de verleiding niet weerstaat om zelf ook een solopartijtje te blazen – maakt Vals Plat  van ieder optreden een feest. Schuif de stoelen dus maar aan de kant......Time to Party !

Vals Plat speelt bekende en herkenbare nummers waarop bijna vanzelf gedanst wordt. Voor jong en iets minder jong. Van Swingende Discostampers tot Zwoele Schuifelnummers. Een muzikale tijdreis in willekeurige volgorde. Van Sam & Dave tot Herman Brood, van Etta James tot de Beatles. Maar ook Otis Redding, de Gigantjes, de Blues Brothers en Norah Jones komen voorbij. En dat alles dan wel voorzien van een typisch Vals Plat-jasje ! Gedreven arrangeurs als Wiet Bliemert en Karel Witt zorgen voor op maat gesneden, altijd weer originele arrangementen.

We spelen soms gevoelig, dan weer keihard. Af en toe subtiel. Maar meestal niet. Want we laten de vonken er graag van af spetteren!

Vals Plat, geworteld in de directe omgeving van Rotterdam, timmert alweer heel wat jaren aan de weg. Met 20 man/vrouw op het podium een muzikaal spektakel om niet te missen!

 

>> Klik HIER voor een kleine greep uit ons repertoire <<

 

 


Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op Facebooklink

"